1999 yılının en önemli bilimsel etkinliklerinin başında 6. Otomatik Kontrol
Seminer ve Sergisi ile ilgili çalışmalar gelir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesiyle yapılan protokol uyarınca 15-18 Mayıs 1999 da Ç.Ü. Mithat Özsan Anfisi ve fuayesinde düzenlenen 6. Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisi kapsamı içinde hazırlık ve program çalışmaları, editörlük, tanıtma amaçlı grafik tasarımlar, organizasyon, seminer ve sergi katılımlarına yönelik anketler, seminer bildiri kitabı ile sergi tanıtma broşürünün yayınlanması, MACTİMARUM sergi standının hazırlanması gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Ayrıca 6. Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisi'nin Çukurova Üniversitesi'nden Haberler başlıklı bültenin Haziran 1999 tarih ve 9 sayılı baskısında fotoğraflı haber olarak çıkması sağlandı.
MACTİMARUM'U tanıtma kapsamında çalışmalar yapıldı. Bunlardan birisi 6. Otomatik Kontrol Sergi broşüründe yer aldı.
Üniversite-Sanayi ilişkileri de 1999 yılının etkinliklerine konu olmuştur. Bu bağlamda, Merkezce 1999 yılında yayınlanan iki kitaba mezunlarımızın çalıştığı Yüksel Tekstil Tic. ve San. A.Ş. ile Barış Teknolojik Tesisat Sistemleri A.Ş. nin önemli destekleri sağlanmıştır. Merkezce geliştirilen kar makinası ve reklam sisteminin sanayiye uyarlanmasıyla ilgili çalışmalarda Doğan Buz Fabrikası, Enka İmalat Atölyesi, Tan Doğan Makina Tesisat San. ve Tic. Ltd. Şti ile işbirliği yapılmıştır. Ayrıca Merkez Müdürü Prof. Dr. İbrahim Deniz Akçalı TÜBİTAK TİDEB tarafından Mart ve Nisan 1999 aylarında Ar-Ge projelerinde hakemlik yapmak üzere Gaziantep ve Mersin'de görevlendirilmiş ve sonuç raporları hazırlanarak TÜBİTAK'a sunulmuştur.
İki yılda bir düzenlenmesi geleneksel hale gelen Otomatik Kontrol Seminer ve Sergilerinin 6.cısı 15-18 Mayıs 1999 tarihleri arasında Ç.Ü. Mithat Özsan Amfi ve fuayesinde gerçekleştirildi. Çok zor ekonomik koşullara karşın bir araya getirilen 14 firma üç gün boyunca çağdaş otomatik kontrol teknolojisini izleyenlerin dikkatine sundular. TMMOB Makina Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri ve TMMOB Odaları Adana Şubelerinin işbirliğiyle gerçekleşen sergiye katılan kuruluşlarla ilgili tanıtım kitapçığı bastırıldı. Seminerler ise yurdun dört bir yanından gelen yaklaşık elli kişilik nitelikli bir teknik topluluğa aynı ortamda sunuldu. Seminer bildiri kitabı yayınlandı. Seminer sonunda katılımcılara sertifikaları dağıtıldı. Seminer ve Serginin organizasyonunda Ç.Ü. öğrencileri aktif görevler aldılar. Konuyla ilgili kişi ve kuruluşlara 6. Otomatik Kontrol Seminer Bildiri Kitapçığı gönderildi.
1999 yılında Merkezce düzenlenen etkinliklerden bir başkası, 1998 yılında Merkez tarafından yayınlanan iki kitaba önemli destekler sağlamış olan Sönmezler Tarım Makinaları San. Ve Tic. A.Ş.'nin talebi üzerine 23 Nisan 1999 günü gerçekleşen AR-GE Bilgilendirme Toplantısıdır. Bu toplantıda AR-GE konusunda dünya'daki ve Türkiye'deki gelişmelerin özetlenerek AR-GE'nin Türkiye'deki uygulanış biçim ve esasları hakkında bilgilendirme yapılması ve özellikle bu konuda gözlem ve tespitlere göre atalet içinde olan yöre endüstrisi ve firmalarınca AR-GE projeleri oluşturulmasına katkıda bulunulması amaçlanmıştır.
1999 yılı içinde Merkez altyapısının desteğiyle ikisi ders kitabı, birisi TMMOB MMO ve EMO Adana Şubeleriyle ortak seminer bildiriler kitabı olmak üzere üç kitap ve bir Uluslararası Çalışma Toplantısı bildirisi olarak toplam dört yayın yapılmıştır.