1996 Yılı Merkez Çalışmaları

1996 yılı Merkez Çalışmaları a-Yürütülen Araştırmalar Geçtiğimiz yıl içinde "özel Redüktör Tasarımı" adlı FBE 94-79 nolu, " Bir Mekanik Reklam Sistemi Tasarımı" adlı FBE 95-51 nolu, "Bir paketleme sisteminin Geliştirilmesi " adlı FBE 95-52 nolu, "Düzlemde iki ve üç Serbestlik Dereceli Robotların Analiz, Tasarım ve Uygulamaları" adlı FBE 95-53 nolu Fen Bilimleri Enstitüsü yoluyla desteklenen Araştırma projeleriyle; "Makina ve Aletlerin Katı Modellenmesi ve Sonlu Eleman incelemesi" başlıklı ç.ü. Araştırma Fonu destekli, MMF 94-3 nolu Münferit Proje bitirilmişlerdir. Merkezde görevli öğretim elemanları, doktora, yüksek lisans ve mezun olma durumundaki lisans öğrencileri tarafından Merkez laboratuarlarındaki altyapı içinde yürütülen araştırmalar arasında Ortopedide dış tespit çerçevelerine yeni yaklaşımlar, bilgisayarla hareket kontrolü, programlanabilir mantıksal denetleyiciler (PLC), kam analizi, mekanik reklam sistemi fizibilitesi, robot kol modelleri ve mekanik hız düşürme modülleri üzerine çalışmalar bulunmaktadır. Ayrıca "Buz Kalıplarından Kar üretilmesi için Bir Makina Tasarımı" başlıklı bir yüksek lisans tezi desteklenmek üzere Fen Bilimleri Enstitüsüne önerilmiştir. b-Yapılan yayınlar Yaklaşık son bir yıl içinde Fen Bilimleri Enstitüsüne kayıtlı 5 yüksek lisans öğrencisi Merkez Müdürü Prof.Dr. İbrahim Deniz Akçalı'nın yönetiminde, Merkezin altyapı olanaklarıyla tezlerini tamamlamışlardır. Birisi bir Kollokyum'da ingilizce, diğer üçü bir kongre'de Türkçe olmak üzere 4 bildiri sunulmuştur. 1996 yılı içinde bir yurtdışı makale yayınlanmıştır.