1995 Yılı Merkez Çalışmaları

1995 yılı Merkez Çalışmaları 1995 yılında Merkez makina ve aletlerin katı modellenmesi ve sonlu eleman incelemesi, özel redüktör tasarımı, mekanik reklam sistemi, paketleme makinasının geliştirilmesi ve iki-üç serbestlik dereceli robot kolların inceleme, tasarım ve uygulamaları çalışmalarını yürütmüştür. Aynı yıl iki kitap, iki makale, birisi uluslararası üç bildiri olmak üzere toplam yedi yayın yapılmıştır. Merkez Md.Prof.Dr.İ.D.Akçalı ve yüksek lisans öğrencisi M. Küçükgül bir bildiriyle 30-31 Mart 1995 İstanbul'da yapılan Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri 95 sempozyumuna, Merkez Md. Prof.Dr.İ.D. Akçalı ve Merkez Yönetim Kurulu üyesi Arş. Gör. Yusuf Polat,20-22 Eylül 1995 tarihinde İstanbul Yıldız Teknik üniversitesinde bildiriyle 7. Ulusal Makina Teorisi Sempozyumuna, Merkez Md. Prof.Dr.İ.D.Akçalı TüBİTAK desteğiyle, 29 ağustos-2Eylül 1995 günlerinde, bildiri sunarak İtalya'nın Milano kentindeki 9. Dünya Mekanizma ve Makina Teorisi Kongresine katılmışlardır. 31 Mayıs-2 Haz. 1995 tarihleri arasında üniversitemizde TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana şubesiyle ortaklaşa 4. Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisi gerçekleştirilmiştir. 4. Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisinin Bildirileri TMMOB MMO Adana Şubesinin işbirliğiyle kitap haline getirilmiştir. Ayrıca, taneli tarım ürünlerini sınıflandıran "iç helisel silindirik elek" in (MACTİMARUM-1) adıyla uygulaması yaptırılmış; tarım alanlarını dona karşı koruyan "don uyarı cihazı" (MACTİMARUM-2) geliştirilmiştir. Aynı yıl Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin özverili çabaları ve Müh. Mim Fakültesinin önemli katkılarıyla Merkeze bir büro ve bir laboratuar kazandırılmıştır. Laboratuar kısmen projeler ve kısmen de işbirliği yapılan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesinin katkılarıyla iki bilgisayar, iki yazıcı, bir kesintisiz güç kaynağı ile donatılmıştır. Ayrıca Siemens firmasından' da bir MicroMaster AC Hız Kontrol cihazı, EKA firmasından da Otomasyon Cihazı yardımları sağlanmıştır.